Keresték az államapapírokat a befektetők mai aukción, az ÁKK pedig látva a nagy kereslet megnyomta a kibocsátásokat. A három éves 20 milliárdos pakettre 62 milliárdos ajánlat érkezett , ebből végül 42 milliárdot - vagyis az eredeti összeg dupláját - bocsájtotta ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. A kibocsátási átlaghozam 8,37 százalék volt, a két héttel ezelőtti 8,42 százalék után.

Az ötéves 14 milliárdos 20 milliárdos kereslet jelentkezett, így maradt az eredeti 14 milliárdos kibocsátás 8,47 százalékos átlaghozammal - ami viszont meghaladta a két héttel ezelőtti 8,41 százalékot.

A tízéves kötvényekből eredetileg 11 milliárdot ajánlott fel megvételre az ÁKK, ám látva a 38 milliárdos keresletet 15 milliárdra emelte a kibocsájtott kötvénycsomagot; az átlaghozam 8,5 százalék lett, a két héttel ezelőtti 8,61 százalék után.

 

 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!