Sztrádakötvény Luxemburgban

Legkésőbb októbertől a luxemburgi tőzsdén forog majd a magyar autópálya-kötvény, de elképzelhető, hogy a papír megjelenik a BÉT-en is. A 3 milliárd eurós (750 milliárd forintos) kötvényből első lépésben 330 milliárd forintos mennyiséget dob piacra a kibocsátással megbízott Deutsche Bank és a Citicorp, a többit pedig jövőre, egy vagy több lépcsőben bocsátják áruba. A két- vagy többlépcsős finanszírozást az építkezések folyamatossága indokolja. Az idei fejlesztésekhez szükséges 330 milliárd forintot eddig hitelekből teremtették elő. A kötvényekből befolyó teljes összeg elegendő lesz az idei és a jövő évi beruházásokra, 2007-től pedig már uniós forrásokra is lehet számítani. (MH 11. old.)
NAPI, 2005. július 18. hétfő, 10:10
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK