Szűk sávban a forint - estek a hozamok

A kamatdöntés után 268 forintra süllyedt az euró jegyzése, a szerdaihoz képest az éven túli referenciahozamok többsége 50 bázispont körüli mértékben esett.
NAPI, 2009. augusztus 24. hétfő, 16:51

A csütörtök-pénteki rallyhoz képest kissé gyengébben kezdett hétfő reggel a forint, de a nap egészében így is szűk sávban mozgott - tájékoztatott Földi Balázs, a Commerzbank szakértője. Délelőtt 268,80 forintig kúszott fel az euró jegyzése, ami az MNB várakozásoknak megfelelő, 50 bázispontos kamatvágása után pedig 268,50-ről 268-ra süllyedt.

Délután fél öt körül a dollár egysége 187,15, a svájci franké 176,30 forintnál járt. Földi szerint kedden mérsékelt forintgyengülésre van kilátás attól függően, hogy miként alakul a nemzetközi befektetői hangulat. Hozzátette: ha ősszel fordulat következik be a kockázatvállalási hajlandóságban, szűkülhet az MNB további enyhítési mozgástere, így az idén legfeljebb csak 50 bázispont csökkentés valószínű.

Az Államadósság Kezelő Központ statisztikáiban hétfőn mutatkozott meg a hosszú hétvége állampapír-rallyjának eredménye. A referenciaátlagok éven túl jobbára 50 bázispont körüli mértékben múlták alul a múlt szerdait, míg a rövid oldalon 8-20 bázispont közötti csökkenés történt. Ezzel a hozamok a 8,05 százalékon álló tízéves kivételével egységesen 8 százalék alá szorultak vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK