Szűk sávban ragadt a forint

Folytatta előző napokban látható minimális mozgását a forint, így nagyjából változatlan árfolyamon kereskednek vele, mint reggel.
NAPI, 2012. július 16. hétfő, 16:09
Fotó: Napi.hu

Tartja magát a viszonylag erős sávban a forint, délután négy órakor 287,6 forintot ért egy euró - mondta a Napi Gazdaság Onlinenak Földi Balázs, a Commerzbank treasury üzletágának vezetője.

A nap folyamán volt egy minimális felugrás, mely során egészen 288,92-ig esett a forint, ezt azonban gyorsan ledolgozta a hazai fizetőeszköz. Hasonlóan viselkedtek a térségbeli devizák, egyedül a zloty erősödött az euróhoz képest. Piacmozgató hatása az IMF-tárgyalásoknak akkor lehet, ha kiszivárog valami, hiszen a tárgyalások megkezdését már beárazta a piac - mondta Földi.

Az euró a nap folyamán minimálisan gyengült a dollárral szemben, ám neki is sikerült ezt viszonylag gyorsan ledolgoznia.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK