Szünnap előtt némi plusz

A kereskedést ellentétes irányba befolyó hírek hatására viszonylag kismértékben emelkedtek a tengerentúli tőzsdeindexek.
NAPI Online, 2006. november 23. csütörtök, 07:36
Fotó:

A tengerentúlon az olcsóbb olaj és a Dell prognosztizáltnál jobb negyedéves gyorsjelentése keltette optimizmussal az amerikai fogyasztói bizalom váratlan gyengülése és a munkaerő-piaci helyzet rosszabbodása állt szemben a mai szünnap előtti gyenge forgalomban. A General Motors folytatta a hét eleje óta tartó látványos lejtmenetét. A veszteségeket részben a szakszervezetekkel folytatott huzavona, részben pedig az magyarázta, hogy a pletykák szerint az autógyártó legnagyobb egyéni befektetője, Kirk Kerkorian pakettje egy részének eladásával finanszírozná azt a tranzakciót, amelyben növelné részesedését az MGM Mirage kaszinóüzemeltető cégben. A Dow Jones 0,04 százalékkal, 12 326,95 pontra, a Standard & Poor’s-500 0,23 százalékkal 1406,09 pontra, a Nasdaq pedig 0,45 százalékkal 2465,98 pontra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK