Csupán 80 milliárd forintnyit jegyeztek le a múlt héten az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) felajánlott 100 milliárd forintnyi MÁP+-ból. A szuperkötvény kibocsátása ezzel együtt már megközelíti a 2 ezer milliárd forintot. A MÁP+-ból már hetek óta nem sikerül eladni a meghirdetett volument.

Az Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) lejáratát sem sikerült megújítani, a hitelpapírból felajánlott 58,7 milliárd forintnyi mennyiségre csak 33,3 milliárd forintnyi ajánlat futott be. A MÁP+ átlagkamata évente 4,95 százalék, az 1MÁP kamata 3 százalékos.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!