Olyan kevés Magyar Állampapír Pluszt (MÁP+), adtak el a múlt héten, mint még soha. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) által meghirdetett 100 milliárd forintból csupán 54,7 milliárd forintra volt vevő. A MÁP+-t 2019. júniusában indították el, az első félévben évi 3,5 százalékos kamatot fizet, a második félévben ez 4 százalékosra emelkedik, majd az ötéves futamidő végéig évente emelkedik fél-fél százalékponttal a kamata. Az ötödik évben így már 6 százalékos a kamat, a teljes futamidőre pedig 4,95 százalékos átlagos éve kamat jön ki.

A szuperkötvénynek is nevezett lakossági értékpapírból már 3570 milliárd forintnál tart az értékesítés, ez minden idők legsikeresebb állampapírja. Míg azonban az első héten 529 milliárd forintnyit adtak el belőle, és a következő hetekben is bőven a meghirdetett 100 milliárd forint fölött volt az értékesítés volumene, az idén év eleje óta egyetlen egyszer sem sikerült eladni a meghirdetett mennyiséget.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!