Balásy Zsolt, az MKB Bank részvénystratégája kifejtette: amíg szünetelt a magyar piac, az irányadó fejlett piaci indexek enyhén, de például a prágai PX index határozottan emelkedett és a forint is erősödött. "Ennek köszönhetően inkább pozitív hangulatban várhatjuk a nyitást, még úgy is, hogy Európa ma reggel enyhe mínuszban készül nyitni" - jelezte a szakértő.

Gabler Gergely, az Equilor üzletkötője nem vár mozgalmas kereskedést hétfőn, inkább "kivárós" hangulatot valószínűsít, tekintettel arra, hogy hét közben várhatók majd fontos, piacbefolyásoló hírek. Kedden az amerikai elnökválasztás, szerdán pedig a magyar szempontból fontos uniós döntések adhatnak irányt az árfolyamoknak.

A szakértő hétfőre kisebb mínuszokat valószínűsít, mivel az Egyesült Államokban már pénteken látszott, hogy nem felhőtlen a piaci hangulat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!