Talán pihen egy picit Amerika

A néhány napos esés után felfelé korrekcióval nyitottak az amerikai tőzsdék, annak ellenére, hogy a várakozásoknál rosszabb amerikai munkanélküliségi adatról értesülhettek a befektetők.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 16:00

A DJIA mutató 0,30 százalékkal, az S&P 0,14 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,45 százalékkal emelkedett nyitáskor. Az elmúlt napokban jelentősebbet eső bankrészvények az indexeknél nagyobb mértékben tudtak drágulni, a Bank of America 2 százalék felett, a Citigroup pedig több mint 4 százalékot erősödött.

A viszonylag jó kihasználtsági adatokat közlő légitársaságok közül a US Airways 2 százalék felett drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK