Talány, mi lesz a budapesti tőzsdén

Eltérően látják a szerdai kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Szabó Dániel, 2018. május 30. szerda, 09:06
Fotó: Napi.hu

Bár továbbra is bizonytalan a piaci hangulat, az olasz politikai feszültség miatt, de inkább visszapattanásra, fordulatra számít. Enyhe emelkedést vár. Tőzsdezárás után, szerdán este az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed közzéteszi gazdasági helyzetelemzését, a Bézs könyvet - magyarázta Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Ugyanakkor tovább folytatódhat a részvényárfolyamok csökkenése világszerte, mivel nem sikerült megalakítani a szakértői kormányt Olaszországban. Jelenleg nem lehet kiemelni egyetlen vezető részvényt sem, ahol fordulatra utaló jelzéseket lehetne felfedezni, így folytatódhat a csökkenés. Érdemes szoros figyelemmel követni az Olaszországból érkező híreket, mivel elsősorban most azok befolyásolják a részvénypiaci és kötvénypiaci mozgásokat - vélekedett Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 489,65 pontos, 1,38 százalékos csökkenéssel, 34 883,94 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 12,3 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 28 forinttal, 1,09 százalékkal, 2552 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 165 forinttal, 1,68 százalékkal, 9650 forintra esett, forgalmuk 7,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,71 százalékkal, 417 forintra gyengült, forgalma 287,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,69 százalékkal, 5250 forintra csökkent, forgalmuk 954,7 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK