Természetesen nem túl jó hír a sikertelen kutatási kísérlet a Richter számára, ugyanakkor két ok miatt is csak korlátozott hatása lehet az árfolyamra. A mostani sikertelen kísérletek a bipoláris depresszió kezelésére ugyanis nem a fő csapás irányát jelentik a Foresttal közösen végzett kutatásokban a cariprazine-nal kapcsolatban – mondta a Napi Gazdaságnak Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője. A főcsapás irányt jelentő skizofrénia ,bipoláris mánia esetében továbbra is optimista a társaság. Így a mostani kísérletek nem is voltak beárazva a Richternél, ennek sikere tehát inkább pozitív meglepetést okozhatott volna, mivel még szélesebb körben lehetett volna a szert értékesíteni. Elképzelhető ugyanakkor, hogy lesznek még megismételt tesztek e téren is, és amennyiben mégiscsak sikerül e téren is – hasonlóan a főcsapás irányhoz – a harmadik fázisba lépni akkor annak már lehet pozitív hozadéka.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!