Talpra állt a BUX, pluszban az index

Délutánra igaz csak minimális mértékben, de pluszba tudott lendülni a BUX amelyet továbbra is az OTP húz le.
NAPI Online, 2009. március 2. hétfő, 15:00
Fotó:

A nap elején még 10 000 pont alatt forgó index a 3 százalék környéki mínuszt ledolgozva délután három órára 10 272 pontra emelkedett, ami 0,8 százalékos pluszt jelentett. Ebben szerepet játszhatott, hogy a várakozásoknál jobban alakult az amerikai háztartások megtakarításai, illetve többet is költöttek, mint amennyit az elemzők gondoltak.

A vezető részvények közül egyedül az OTP szenved továbbra is, a bankpapír ugyan a kezdetei mínusz 8 százalékos 1450 forint körüli szintekről 1525 forintig emelkedett, ez azonban még mindig 5 százalékos mínuszt jelentett.

Ezzel ellentétben a Mol 2,5 százalékos pluszba lendült, ami 9115 forintos árat jelentett. Az árfolyamra úgy látszik nem hatott, hogy egy francia cég lerontotta a célárát, míg a UBS semleges ajánlást adott a papírra.

A Richter 24 550 forinton állt három óra környékén, ami 0,4 százalékos pluszt jelentett.

A Magyar Telekom 2,4 százalékkal 560 forintig menetelt, azután, hogy a cég hivatalosan is megjelentette közgyűlési meghívóját, amelyben április 2 jelölte meg időpontnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK