Talpra állt Ázsia

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó térségbeli börzék azonban mind mínuszban álltak - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2018. február 7. szerda, 08:03
Fotó: Shutterstock

Az ázsiai tőzsdék kedden régen nem látott nagy gyengüléssel zártak, követve a New York-i börze hétfői lejtmenetét.

Amerikában kedden már felfelé korrigáltak a vezető tőzsdemutatók, amelyek két százalék körüli pluszban zártak. A felerősödött tengerentúli derűlátás azonban nem teljesen ragadt át Ázsiára, a befektetők egy része bizonytalan, a tőzsdemutatók emiatt vegyesen mozogtak.

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,15 százalék erősödéssel 21 636 ponton fejezte be a napot a keddi 4,76 százalékos zuhanást követően.

A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,79 százalékkal erősödött szerdán.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,75 százalék, a tajvani börze irányadó mutatója pedig 1,42 százalék növekedéssel zárta le a napot. A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,10 százalékos, a sanghaji 1,60 százalékos, a szöuli pedig 1,73 százalékos mínuszban állt.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 47 cent (0,70 százalék) emelkedéssel 67,33 dolláron állt.

A fotó forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK