Greg Coffey egy nagy európai fedezeti alap ausztrál nemzetiségű, Londonban dolgozó partnere. A nevében és kérésére eljáró kommunikációs iroda az MTI-vel Londonban péntek este közölte: Coffey az idén nem kereskedett OTP-részvényekkel, és semmilyen szerepe nem volt az előállt helyzet kialakulásában. (A csütörtöki tőzsdezárás legvégén rántották le az OTP kurzusát úgy, hogy az napon belül 22 százalékos mínusszal zárt. Az Index.hu akkor piaci információkra hivatkozva azt írta, hogy az ügylet hátterében Coffey állhat.)

A befektető a közleményben fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy továbbra is támogatja az OTP-t és Magyarországot.

A nevében eljáró kommunikációs iroda az MTI-nek nem kívánta megnevezni a fedezeti alapot, amelyben Coffey befektetés-kezelői minőségben részes. Annyit elmondtak: Greg Coffey "aggodalommal értesült" arról, hogy nevét összefüggésbe hozták az OTP részvényével történtekkel.
 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!