Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Masterplast 100 százalékos tulajdonában álló kft. a támogatásból káli extrudált polietilént gyártó üzemét fejleszti, a beruházás összértéke több mint 500 millió forint - írta az MTI.

A Heves megyei Kálon 2005-ben megnyitott gyár új kapacitásai már 2018-ban megkezdhetik a termelést. A Masterplast 2020-ig 21 új munkahelyet hoz létre, 2023-ig pedig fenntartási kötelezettséget vállalt a fejlesztésekre.

A Masterplast december 7-én sajtótájékoztatón közölte, hogy az idei, várhatóan 90 millió eurós bevétel 2020-ra több mint 110 millió euróra emelkedik, illetve az EBITDA aránya a bevételhez 7,5 százalék fölé nő.

A társaság idén 2,4 millió euró adózott profitra és 5,2 millió euró kamat, adófizetés és amortizáció előtti eredményre (EBITDA) számít. Jövőre az adózott eredmény 2,8 millió euró, az EBITDA 6,1 millió euró, az árbevétel 93,2 millió euró lesz előrejelzésük szerint.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoportnak 10 országban van saját tulajdonú leányvállalata és további 30 országba értékesít termékeket.

A Masterplast részvényeivel október óta a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a 100 forint névértékű értékpapírok a pénteki kereskedést 0,33 százalékos erősödéssel 603 forinton zárták, 1,84 millió forint forgalom mellett.
Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 718 forint, a legalacsonyabb 488 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!