A Footsie pénteki záróértéke alatt kóvályog, ám attól elszakadni nem képes. A CAC-40 0,5 százalékos, a DAX 0,4 százalékos emelkedést mutat, s míg az előző jócskán veszített már a nyitásban elért szintekből, utóbbi képtelen elszakadni azoktól.


Londonban elsősorban a gyógyszergyártók papírjai iránt érdeklődnek a befektetők, a ciklikus szektor részvényeivel ugyanis akkor sem veszíthetnek sokat, ha újabb mélyrepülés következik. A GlaxoSmithKline, az AstraZeneca és a Novartis papírjai mind egy százalék fölötti emelkedésben voltak 10 óra előtt.


A profitkivét a bányaipari társaságoknál folytatódott, itt 0,5-2 százalék körüli mínuszokat regisztráltak.


Párizsban a bankokat ütik a legdinamikusabban, a SocGen, a Credit Agricole veszteségei rendre 1 százalék felettiek, míg Frankfurtban az autógyártóknak, a VW és a POrsche papírjainak mentek neki.


A CAC-40 teljesítményét a tech-papírok, mint az STMicro, a DAX-ot pedig elsősorban a Commerzbank közel 8 százalékos plusza lendíti fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!