A Mol 800 forintos drágulással 19 600 forintot ér, a MTelekom 25 forintos többlet után, átvitte az ezer forintot, és 1005 forinton forog. Az OTP közel 3 százalékot gyarapodott, és 7452 forinton áll. A Richter ezzel szemben kevesebb mint 1 százalékot javított, és 35 895 forinton forog. A Morgan Stanley még a harmadik negyedéves eredmények közzététele előtt Vétel ajánlást fogalmazott meg a Mol-ra és az OTP-re vonatkozóan. A brókercég elemzője a MOL esetében 35 százalék, míg az OTP-nél 25 százalékos felértékelődési potenciált lát az árfolyamban. A devizapiacon erősödött a forint, egy euró már alig kerül többe 252 forintnál. A német állam hivatalosan is bejelentette, hogy megválik a repülőtéri üzemeltető cégben, a Fraportban meglévő tulajdonától. A Rotschild-Bank szerdán közölte, hogy a Fraport 11,6 százalékát intézményi befektetőknek ajánlják fel vételre a JP Morgan és a Morgan Stanley szervezésében - adta hírül az MTI-Eco. Az első félévében az előző év azonos időszakához képest a ruházati termékek mennyiségi értékesítése 8 százalékkal nőtt, míg a piac értékben 5 százalékkal bővült - derült ki a GfK Hungária Piackutató Intézet FashionScope elnevezésű kutatásának adataiból. A Maspex Wadowice Csoport megvásárolta a magyar ásványvíz piac egyik legrégebbi márkáját, az Apentát. A márkanevet a német Franken Brunner GmbH tulajdonában lévő Apenta Ásványvíz és Üdítőitalipari Kft.-től vette meg. Az új tulajdonos a jövő év elejétől más kútból származó, új palackozású vizet forgalmaz majd Apenta néven - írta a reggel.hu. Elsősorban a közrendvédelmi és bűnügyi területen dolgozó végrehajtó állomány és a legalább tízéves szolgálati idővel rendelkező rendőrök fizetését emelnék meg jelentősen jövőre - olvasható a magyarorszag.hu-n. Az előzetes tervek szerint Irakban december 31-én jelentősen emelkedik majd az üzemanyagok ára. A szuper benzin literenkénti ára 50 dinárról 150 dinárra (10 amerikai cent), dízel üzemanyagé 20 dinárról 50 dinárra, a gázolajé pedig 10 dinárról 30 dinárra emelkedik. , a keroziné 5 dinárról 10 dinárra nő. Irakban jelentősen támogatják államilag a feldolgozott olajtermékek árát, így jóval olcsóbb, mint a környező országokban. Emiatt viszont naponta mintegy 2 millió liter benzint csempésznek ki az országból - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!