Az arany irányadó, decemberi határidős jegyzése több mint 1 százalékkal 1644 dollár közelébe emelkedett a tengerentúlon - ami napon belüli rekord, majd némileg korrigált az árfolyam. Délután 1640 dollár körül alakult az árfolyam.

Az amerikai államadósság körüli bizonytalanság, illetve a kedvezőtlen egyesült államokbéli személyes kiadási adat fokozta a nemesfém iránti keresletet.

Rekordot ért döntött az arany ára euróban is a közös devizát terhelő euróövezeti stabilitási aggodalmak miatt. Az új rekord unciánként 1150,04 euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!