Mérsékelt pluszban tartózkodnak a vezető európai részvényindexek, vagyis az EU-csúcs kedvező hatásai úgy tűnik még most is éreztetik jótékony hatásaikat. Nagy emelkedésre viszont nem futja, ami talán annak fényében nem is olyan furcsa, hogy a fontosabb piacmozgató események a hét második felében várhatóak. Csütörtökön EKB kamatdöntés, pénteken pedig amerikai munkaerőpiaci adatok érkeznek, melyek előtt a kivárást erősítheti, hogy Amerikában holnap nem lesz kereskedés.

A legerősebb teljesítményt ma az autógyártók mutatják, melyhez a PSA Peugeot jó teljesítménye is hozzájárul. A vállalat a francia munkaerejének 10 százalékát építi le idén, ami nagyobb szám a korábbi jelzésnél. Idén 1 milliárd eurót szeretne megtakarítani a társaság, melynek érdekében 8-10000 főt építenének le.

A Barclays eközben 1,7 százalékkal került feljebb, miután a bank vezérigazgatója az FSA bírságot követően lemondott. A brit pénzügyi felügyelet (FSA) és a Barclays néhány napja bejelentette, hogy a bank 290 millió font (csaknem 110 milliárd forint) bírságot fizet. Ennek előzményeként az FSA feltárta, hogy a Barclays befektetési ágazatának kereskedői még a 2008-2009-es pénzügyi válság előtt években manipulálták a globális, illetve az euróövezeti irányadó bankközi kamatlábakat, a Libort és az Euribort.

 

DAX
Kép: A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!