BUX
38240

Tart a jókedv Ázsiában

kedvező hangulattal kezdődött a hét Ázsiában, így a kínai Shanghai Composite 0,5, a hongkongi Hang Seng 0,6 százalékkal került feljebb, miközben a Nikkei 0,1, a dél-koreai Kospi 0,2 százalékkal emelkedett.

portfolio.hu, 2010. december 6. hétfő, 09:22

Technikailag ezzel továbbra is szépen fest a japán piac, így a 10 200 pontot áttörtve további komoly tér nyílhatna meg az emelkedés előtt.

Kiemelkedő makrohír nem érkezett a távol-keleti térségben, így zömében Bernanke további kötvényvásárlásra utaló jelzései az emelkedés irányába terelték a piacokat. A pénteki munkapiaci adat után elgyengülő dollár a jennel szemben azonban kisebb nyomás alá helyezte a szigetországi exportszektort.

Japánban a pénzügyi szektor képviselői közül a Mizuho 0,7, a Sumitomo Mitsui 0,4 százalékot emelkedett, mialatt a Mitsubishi UFJ 0,2 százalékot veszített az értékéből. Az exportőrök közül a Panasonic 1,2, a Canon 1 százalékot esett.

A vállalati hírek közül kiemelkedik, hogy az ausztrál kereskedésben 15,7 százalékos ugrást könyvelt el a Riversdale Mining árfolyama, miután a Rio Tinto 3,5 milliárd ausztrál dolláros felvásárlási ajánlatot tett a társaságra.