Mindez azt jelentette, hogy a forint egy picivel a 300-as euró szint alá erősödött délutánra, ami 0,6 százalékos pluszt jelentett az előző napi záráshoz képest. Ez azonban inkább csak az előző napi túlzott reakció korrekciójának tekinthető semmit annak, hogy elmúlt a veszély a 300 feletti szinteknek.

Az euró/dollár keresztárfolyam ugyanis a nap elején majdnem az 1,25-ös szintig is leszúrt, és a délutánra is csak annyit erősödött az euró, hphy az előző napi zárószinten 1,256 környékén forgott a devizapár. Érdekes módon viszont egy picit erősödött az euró a svájci frankkal szemben. az elmúlt hetek 1,201-es szintje helyett 1,206-ig is felszúrt a keresztárfolyam, ám délután már csak 1,203 körnéykén adták vetták az euró/frankot.

Mindez azt jelentette, hogy a dollárért 238,70 forintot, míg egy frankért 248,80 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!