Tartja erejét a forint

A szerdai erősödését megtartotta csütörtökön délelőttre a forint minden devizával szemben, és jelentősebb elmozdulás nem is várható, hacsak valami rendkívüli hír nem hozza mozgásba az árfolyamokat.
MTI-Eco, 2011. június 30. csütörtök, 10:06
Fotó:

Az euró csütörtökön délelőtt 10 óra előtt 265,54 forinton állt, a szerda délutáni 267,50 és a reggel 265,25 forint után

A svájci frank 220 forint alá került. Kora délelőtt a kurzus 219,59 forint volt, míg szerda délután 222,90 forinton jegyezték a svájci fizetőeszközt.

Devizapiaci kereskedők az MTI kérdésére elmondták, hogy szerdán 265 forintos euró árfolyamon komoly vételi érdeklődés alakult ki, hasonlóan a régiós devizákhoz. Ennek oka az volt, hogy a görög parlament szerda délután szavazta meg a 28,4 milliárd euró összértékű költségvetési megszorításokat tartalmazó törvénycsomagot, ami bizakodóbbá tette a nemzetközi befektetői hangulatot.

A kereskedők úgy vélik, hogy az euró a korábbi 265-269,50 közötti sávban marad továbbra is. A piacot a görög események által kiváltott hangulat határozza meg. Ezért erős az euró a dollárral szemben is és ennek nyomán erősödött a forint a dollárhoz képest.

A dollár árfolyama csütörtökön kora délelőtt 183,23 forint volt a szerda délutáni 186,30 és a csütörtök reggeli 182,85 forint után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK