Tartja erejét a tőzsde

Csütörtökön további javulással kezdett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, mely elsősorban a Molnak köszönheti a jó teljesítményét. A többi vezető részvény felemás hangulatban kezdte a napot, igazán komoly elmozdulásra eddig nem volt példa.
Beke Károly, 2013. április 11. csütörtök, 10:35
Fotó: Napi.hu

A csütörtöki nyitás után 18 323 pontig erősödött a BUX index, ez 0,3 százalékkal volt magasabb a szerdai záróértéknél. A forgalom kifejezetten magas, az OTP egymilliárd forint feletti mértékben cserélt gazdát, míg az Egis esetében nagy egyszeri kötések okozhatták a 600 millió forintos forgalmat.

A vezető részvények felemás hangulatban kezdték a napot, az OTP például 0,1 százalékos felfelé araszolás után 4577 forintot ért, míg a Mol 16 505 forintos ára 0,6 százalékos drágulást jelentett. Közben a Magyar Telekom is erős maradt, két forinttal 421 forintig kapaszkodott fel az első órákban.

A gyógyszergyártók közül a Richter 34 300 forinton stagnált a nyitás után, míg az Egis szokatlanul nagy forgalom mellett 0,6 százalékkal 18 310 forintig kapaszkodott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK