A valutapiaci mozgások egyelőre nem elég erősek ahhoz, hogy a forint tovább erősödjön az euróval szemben, legvalószínűbb a 265 forintos támaszszint tartása. A támasz áttöréséhez erős rallyra lenne szükség - mondta Csajbók Róbert, az ING devizapiaci üzletkötője. Az euró árfolyama szerda reggel 266,5 forint volt.

Dollár/forint viszonylatban is stagnálás figyelhető meg, egy dollár reggel 195,8 forintba kerül. Nincsen sok jelentős esemény, a szereplők a CDS-piacra figyelnek és a görög bejelentés is várat magára, ám ezeknek elméletileg nincsen drasztikus piacbefolyásoló hatása - véli az ING szakértője.

A svájci frank sem erősödik számottevően, az EUR/CHF változatlanságot mutat. A svájci frank árfolyama 182,2 forint volt szerda reggel.

Az EUR/USD árfolyam 1,37 körül tartózkodott, ez rövidtávon egy lefelé mutató trendet jelez, de napon belüli felfelé mozgás is elképzelhető, ám ez nem lesz számottevő - számolt be várakozásairól Csajbók.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!