A múlt pénteki szintekhez képest - szerény forgalom mellett - bő két forinttal esett keddre az euró árfolyama a bankközi devizapiacon. Az uniós deviza egysége néhány kötés erejéig 250 alá is benézett - itt járt a hétfői, magyarországi szünnapon is -, majd koradélután 250,20 forint volt az ár. A dollár egységével 161,20, a svájci frankéval 154,45 forinton kereskedtek. A hazai fizetőeszköz ezzel a régiós devizákat követi: ma a zloty viszi a prímet, tegnap pedig a szlovák korona emelkedett rekordmagasságba, miután a piac úgy értelmezte az ország miniszterelnökének nyilatkozatát, hogy Szlovákia várhatóan a jelenleginél erősebb devizával áll majd át az euróra. Robert Fico a Sme című lapnak kijelentette ugyanis, hogy a lehető legerősebb koronára van szükség az eurózóna-csatlakozás idejére az infláció lassítása érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!