Tartja terveit a Graphisoft Park

Huszonötezer eurós nyereséggel zárta harmadik negyedévét a Graphisoft Park – derült ki a társaság tegnap piaczárás után megjelent gyorsjelentéséből –, vagyis az eddig eltelt kilenc hónap alatt összesen 86 ezer eurós adózott eredményt ért el a cég. Ez meglehetősen szerény szám a válság előtti években megszokott teljesítményhez képest, ugyanakkor a menedzsment idei évre kitűzött 200 ezer eurós céljának elérése nem kizárt a társaság vezetése szerint.
Deák Bálint, 2010. november 15. hétfő, 19:12
Fotó:

A Graphisoft Park irodáinak kihasználtsága lassan, de folyamatosan növekszik, a harmadik negyedévben már meghaladta a 80 százalékot, szemben a tavalyi 75 százalékkal. Ez még így is messze elmarad ugyanakkor a válság előtt megszokott 90 százalék feletti szintektől. A társaság árbevétele 8,3 százalékkal, 5 millió 531 ezer euróra növekedett, miközben 757 ezer euróra rúgó működési költségei 3,6 százalékkal haladták meg az előző év hasonló időszakának szintjét. Ugyanakkor az értékcsökkenési leírás közel 14 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának szintjét (2 millió 691 ezer euró), így az EBITDA csupán 9,1 százalékkal lett magasabb mint tavaly ilyenkor (4 millió 774 euró) volt. Az üzemi eredmény 2 millió 83 ezer euróra nőtt, ami 3,4 százalékos növekedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK