Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Samsung Electronics nettó nyeresége több mint negyedével, 8,24 ezer milliárd vonra (7,6 milliárd dollár) nőtt a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, az üzemi profit 10,2 ezer milliárddal rekordot döntött. A koreai vállalatóriás elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy egyszerre kínál high-end és olcsó okos telefonokat, így mindkét piaci szegmensben arathat.

A cég az elmúlt hét negyedévből hatban rekordszintű üzemi eredményről számolt be, amit főként okos mobiljainak köszönhet. Éppen a sorozatos siker miatt az elemzők úgy vélik, hogy ez nem lesz hosszabb távon tartható. Az óvatos várakozások mellett szól az erősödő verseny - Kínában például több agilis helyi gyártó is feltűnt az elmúlt időszakban.

Hajsza

A Samsung kiválóan teljesített, gyorsan behozta az Apple-lel szembeni kezdeti lemaradását, de kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogy tudja-e még fokozni a tempót - jelentette ki Kim Sung-soo, az LS Asset Management befektetési cég alapkezelő menedzsere. A hajszolt versenyben a Samsung őrült tempóban jön elő az újdonságokkal: nemrégiben mutatott be egy karóratelefont és egy hajlított képernyős mobilt.

A cég magas profitjához ezúttal a félvezetőgyártó üzletág is hozzájárult, amely több mint kétszeresére, 2,1 ezer milliárd vonra javította nyereségét egy év alatt. Az elmúlt három évben ez volt a legjobb eredmény. Az ágazat bevétele 12 százalékkal ugrott meg. Egyedül a tévék értékesítését is magában foglaló háztartási elektronikai divízió gyengélkedett, mivel Európában és Kínában is halvány volt a kereslet. A Samsung bízik abban, hogy az év végi ünnepek változást hoznak ebben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!