Tartós lehet a forintgyengülés

A keddi forintgyengülés után, szerdán korrekció várható a piacon, délután az amerikai adatok mozgathatják az euró árfolyamát. Rövid távon azonban nem várható erősödés, mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben tovább gyengülhet a forint.
NAPI, 2010. június 30. szerda, 10:11
Fotó:

Várhatóan nyugodt kereskedés lesz a forint piacán szerdán, a keddi gyengülést konszolidáció, erősödés követheti - mondta a Napinak Csajbók Róbert, az ING üzletkötője.
Az euró árfolyama 286,9 forinton állt reggel, a piacot délután az amerikai adatok bolygathatják meg.

A svájci frank esetében szintén egy kis korrekció várható, azonban rövid távon nem valószínű, hogy megnyugodnának a piacok.

Az euró árfolyama a következő hetekben követheti a trendet és tovább gyengülhet a forint.

A most tapasztalt leértékelődés nem egy pánikszerű esemény, ezért tartós lehet - az ING üzletkötője szerint a közel jövőben nem zárható ki a 290 fölötti euróárfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK