Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nap elején még bőven 300 forint felett forgott a magyar deviza árfolyama az euróval szemben, nagyjából ugyanott, ahol a múlt hét végén abbahagyta a kereskedést. Nagyon hirtelen szinte a semmiből kezdett el eőrösni a forint, amely a 300-as szintet úgy vitte át mintha ott sme lett volna. A hirtelen erősödéssel 298 alá is beszúrt az árfolyam, a nap végére azonban ismét 299 környékén kereskedtek a magyar devizával. A forint hirtelen erősödését a piaci szereplők szerin az válthatta ki, hogy kedden ismét a nyilvánosság elé áll az új jegybank elnök, így csökkenhet a bizonytlanaság az új tervekkel kapcsolatban, márpedig a forint gyengeségének ez a fő oka.

A forint erősödését azonban az is segíthette, hogy az euró ismét az elmúlt napok árfolyamsávjának a tetejéig ment a dollárral szemben, így délután újra 1,31 környékén forgott az árfolyam. Egy dollárért így 228 forintot, míg egy frankért 243 forintot kellett fizetni.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!