Tartózkodó Moody's ellenére zuhan a forint

Jonathan Schiffer, a Moody's Investor Service elemzője szerint a neves hitelminősítő megvárja az októberi önkormányzati választásokat, és csak utána mond véleményt a kormány egyensúlyjavító intézkedésiről.
NAPI Online, 2006. augusztus 15. kedd, 11:31
Fotó:

A tegnapi napon felröppent az a pletyka, hogy a Moody's hamarosan leminősíti a magyar államadósságot, Schiffer azonban a Reutersnak adott nyilatkozatában ezt cáfolja, így a befektetőknek minden valószínűség szerint októberig nem kell leminősítéstől tartani. A szakember ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a megszorító intézkedések túlságosan is megterhelhetik a magánszektort, aminek esetleg komoly növekedési áldozatai is lehetnek. A Moody's által meghatározott besorolás jelenleg A1, negatív kilátással. A forint árfolyama az alapvetően pozitív hírre érdemi erősödést nem mutatott, sőt, a jegyzés a tegnapi zuhanást követően tovább esett, egy euróért már több min 275 forintot kellett adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK