Hiába a várakozásokkal ellentétes tendenciát mutató kiskereskedelmi forgalmi adatok az Egyesült Államokban,a munkaerőpiaci helyzet további romlása egyértelműen rányomta a bélyegét a csütörtöki tengerentúli kereskedés hangulatára. A DJIA és az S&P 500 2,3 százalékos, a Nasdaq 1,6 százalékos csökkenést mutat a New York-i kereskedés kezdete után fél órával. A DJIA 7760 pont közelébe zuhant, ilyen mélyen az idén még nem állt a 30 blue chipet tömörítő irányadó index, amely a mai esésével egyre közelebb kerül a novemberi, 7400 pont körüli mélypontokhoz. A legnagyobb veszteséget a bankszektor papírjai halmozták fel, a JP Morgan Chase, az American Express, a Bank of America és a Citigroup részvényeinek árfolyama egyaránt 6 százalék feletti veszteséget mutat, a Wells Fargót azonban még ennél is nagyobb mínuszokkal jegyzik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!