A cég csütörtökön arról is jelentett, hogy a működési teljesítmény, azaz a kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredmény, korrigálva az eszközhasználati jog után elszámolt értékcsökkenéssel és kamattal (EBITDA AL) 8,5 százalékkal, 10,48 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 9,66 milliárd euróról. Ez némileg elmarad az elemzői várakozások átlagában szerepelt 10,51 milliárd eurótól.

A Deutsche Telekom bevétele 8,8 százalékkal, 28,98 milliárd euróra emelkedett a tavalyi harmadik negyedévi 26,64 milliárd euróról.

Idén már harmadszor javítottak az idei eredménykilátáson, arra számítanak, hogy az EBITDA AL meghaladja majd a 37 milliárd eurót. A cég előbbi előrejelzésében még "mintegy" 37 milliárd euró szerepelt.

A társaság részvényenként 0,7 euró osztalék kifizetését tervezi 2022-re, szemben az egy évvel korábbi 0,64 euróval - írta az MTI.

Szép számokat közölt a Magyar Telekom is

A magyar leányvállalat, a Magyar Telekom Nyrt. konszolidált árbevétele éves összehasonlításban - az elemzői várakozásokat meghaladóan - 9 százalékkal 190,9 milliárd forintra nőtt az idén a harmadik negyedévben - közölte a társaság kedden. A bevételnövekedés elsősorban a mobil adat, a nagy sávszélességű szélessávú csomagok és a mobil eszközök iránti továbbra is erős keresletet tükrözi - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!