Távol-keleti segítséget kapott a forint

A forint erősödött a dollárral és az euróval szemben a kínai jegybank azon bejelentése után, hogy fokozatosan felpuhítja a jüan rögzített árfolyamát.
NAPI, 2010. június 21. hétfő, 10:40
Fotó:

Továbbra is a dollárral ellentétes mozgás jellemzi a közép-európai térség devizáit, így a forint mellett a zlotyt is. Elég unalmas a hétfői nap a forintpiacon - mondta el Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője a Napinak.

Az ING-nél nem számítanak eseménydús hétfőre, annak ellenére, hogy az euró jegyzése délelőtt 278 forintig, sőt reggel 277 forint alá csökkent.

A magyar deviza erősödését jelenleg a dollár gyengülése határozza meg, ami a kínai jegybank szombati bejelentésének a következménye. E szerint Kína fokozatosan felpuhítaná a jüan rögzített árfolyamát, ami a kínai deviza dollárral szembeni erősödéséhez vezethet.

Hétfőn délelőtt 10 óra után 278,1 forinton jegyezték az eurót, a dollár árfolyama 223,9 forintra csökkent, míg a svájci frank 202,7 forintért cserélt gazdát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK