Távozhat a tőzsdéről a Danubius - sikeres volt a kivásárlás

Az egyesült királyságbeli CP Holdings Ltd. bejelentette, hogy a Danubius Hotels Nyrt. összes törzsrészvényére tett közös önkéntes nyilvános vételi ajánlat sikeres volt. A 2015. augusztus 11-én lezárult ajánlati időszak során a részvényesek összesen mintegy 1,1 millió részvényt ajánlottak fel. Ennek eredményeként a CP Holdings és a vele összehangoltan eljáró személyek (ajánlattevők) a társaságban 98,2 százalékos befolyást szereztek.
Napi.hu, 2015. augusztus 13. csütörtök, 11:32
Fotó: Napi.hu

Az ajánlati ár részvényenként 8000 forint, ami jelentős, 47,97 százalékos és 49,99 százalékos felárat jelent az ajánlatnak az MNB részére engedélyezésre történő 2015. június 15-i benyújtását megelőző 180, illetve 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest, továbbá 9,77 százalékkal magasabb a társaság 2014. december 31-i, egy részvényre jutó saját tőkéjének konszolidált könyv szerinti értékénél - olvasható a közleményben.

Ahogyan azt már korábban bejelentették, az ajánlattevők a lehető legkorábban élni kívánnak a törvényben biztosított vételi jogukkal, és kivezetik a Danubius Hotelst a Budapesti Értéktőzsdéről. A fel nem ajánlott részvények megszerzésére rendelkezésre álló időszak legkorábban 2015. augusztus 18-án kezdődik.

Büszkék vagyunk arra, hogy sikeres volt a Danubius Hotels részvényekre tett közös önkéntes nyilvános vételi ajánlat. Véleményünk szerint az a tény, hogy az intézményi és magánbefektetők ilyen jelentős mértékben éltek az ajánlat elfogadásának lehetőségével, megerősíti azt, hogy az ajánlati ár tisztességes és méltányos volt  - jelentette ki Mark Hennebry, a CP Holdings szálloda üzletágának igazgatója. "Úgy gondoljuk, hogy mostantól egy új időszak veszi kezdetét a társaság életében, a jövőben zártkörű társaságként folytatjuk tovább stratégiánk megvalósítását a menedzsment és munkatársaink támogatásával" - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK