Tech-bessz a nyugat-európai börzéken

A kedvezőtlen amerikai makroadatok, illetve a tech-szektorból érkezett rossz hírek a nyugat-európai börzéken is taroltak. Az FTSE-100 1,6 százalékkal 3 820,60 pontra esett, a CAC-40 2,7 százalékkal 3 056,93 pontra zuhant, a DAX pedig zárás előtt egy órával 3,5 százalékos mínuszban volt.
Ádám Viktor, 2003. január 17. péntek, 18:55
Fotó:

A DAX-ot főként az SAP- és a Siemens-papírok rántották le, de estek a gyorsjelentését hétfőn megjelentető Infineon részvényei is. A harmadik legnagyobb német biztosító, az AMB bejelentése, amely szerint a súlyos leírások nyomán veszteséggel zárhatja az elmúlt évet, az Allianz és a Munich Re kurzusát rázta meg, miközben az euró erősödése lenyomta a nagy exportőrnek számító autógyártók papírjait is.
A párizsi börzén az IT-tanácsadó Cap Gemini részvényei lettek a nagy vesztesek, de zuhantak a chipgyártó STMicroelectronics papírjai is, ugyanis amerikai szektortársa, az AMD a vártnál nagyobb veszteségről számolt be. Londonban a távközlési szektor vezette az áresést, a Financial Times értesülése szerint ugyanis az antitröszt-hatóság a végződtetési díjak terén komoly tarifacsökkentésre kényszerítheti a mobiltelefon-szolgáltatókat. A blue chipek között a legnagyobb zuhanást - a Microsoft-bejelentésnek betudhatóan - a Sage szoftvergyártó részvényei szenvedték el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK