Az európai piacokon nyitáskor elhatalmasodott a lelkesedés, az amerikai Cisco Systems szerda este közzétett eredményei ugyanis meghozták a kedvet a tech- és telekompapírok vásárlásához. A napközben lankadni látszó tüzet a francia pénzügyi szektor szította ismét fel. A BNP Paribas után a Société Générale-on volt a sor, hogy eredményeivel elkápráztassa a befektetőket. A képet a Scor viszontbiztosító homályosította el, melynek papírja közel 25 százalékot veszített értékéből, a társaság ugyanis jelentős veszteségekkel, valamint 600 millió eurós tőkeemeléssel lepte meg a piacot. A holland Aegon részvénye némileg gyengült, a biztosító ugyanis a jó negyedéves számaihoz nem mellékelt előrejelzést az év hátralévő részére. Az autógyártókba vetett reményt a BMW élesztette fel: a cég az eladásokból származó profitja szépen emelkedett, kár, hogy az innovációs költésgek felemésztették azt. Londonban a Bank of England kamatemelése megdobta a pénzügyi papírok árfolyamát, az Aviva 2,3 százalékkal ugrott meg. A Footsie végül 0,48 százalékkal hízott és 4 324,20 ponton zárt, míg a DAX 0,44, a CAC-40 0,56 százalékkal emelkedett, így előbbi 3 733,93, utóbbi pedig 3 412,18 ponton fejezte be a napot

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!