Tech-rally Tokióban

Az Intel Corp. kedvező negyedéves adataira utaló tegnapi bejelentés nyomán szárnyaltak a félvezető-szektorhoz kapcsolódó vállalatok papírjai a tokiói értéktőzsén, aminek következtében kéthetes csúcsán fejezte be a hetet a Nikkei.
Kolozsi Pál, 2004. december 3. péntek, 09:33
Fotó:

A kereskedés végén a Nikkei 11 074 ponton állt, ami 0,93 százalékos emelkedést jelent. Ennél magasabb szinten november 19-e óta nem állt a japán tőzsdemutató.

A félvezető-szektorhoz kötődő vállalatok - mint például az Advantest Corp. és a Tokyo Electron - 2,5-3 százalékos erősödéssel zártak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK