Technikai hiba a Nasdaqon, de jó adat jött az USA-ból

A várt csökkenés ellenére nőtt a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index.
Napi.hu, 2013. november 1. péntek, 16:41
Fotó: Napi.hu

Két és fél éve legmagasabb szintre emelkedett az amerikai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-indexe októberben. Az ISM pénteken közölt mutatójának októberi értéke 56,4 pont lett, 0,2-del meghaladva a szeptemberit, egyben 2011 áprilisa óta a legmagasabb, miközben a Reuters által megkérdezett elemzők 55 pontot vártak.

Az adat nyomán feljebb kúsztak a vezető New York-i részvényindexek, majd gyorsan jött a korrekció: a pozitív nyitást követően a DJIA 0,1 százalékos plusznál járt, míg a Nasdaq Composite 0,2, az S&P-500 pedig 0,1 százalékkal került lejebb. A Nasdaq opciós piacán technikai okokból leállt a kereskedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK