A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett MNV-bejelentés szerint az állam a fennmaradt pénzügyi eszközök mellett 1 153 976 OTP OPUS Securities törzsrészvényre váltható kötvénnyel is rendelkezik. 2016. október 17-én esedékes az átváltás, ha a kibocsátó emellett dönt, az államnak továbbra is lesz egy bizonyos tulajdoni hányada.

Az OTP Bank Nyrt. az MTI kérdésére elmondta: az aukció során olyan allokációs szabályok szerint osztották szét a részvényeket, amelynek eredményeként az aukció végén pár darab megmaradt.

Az MNV csütörtökön értékesítette az állami tulajdonú OTP-részvényeit az Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a kormány döntése alapján, a 2015. évi költségvetés bevételi előirányzatainak teljesítése érdekében adták el a részvényeket. Az értékesítésből származó mintegy 75 milliárd forintos bevétel az Országgyűlés által elfogadott 2015-ös költségvetési törvényben foglaltaknak megfelelően a Beruházási Alapba folyik be, azt a szigorú vagyonpolitikai alapelvek betartásával a közvagyon gyarapítására, beruházásokra és fejlesztésekre fordítják majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!