A prímet továbbra is a technológiai cégek vihetik az IPO-k terén az Ernst & Young felmérése szerint, az év legnagyobb dobása a Twitter piacra lépése lehet, ha megvalósul. Tavaly az előző évinél számszerűen 33 százalékkal kevesebb tőzsdei bevezetés értéke 27 százalékkal maradt el a 2011-es szinttől a cég becslése szerint. December elejéig 768 vállalat összesen 118,5 milliárd dollárnyi tőkét vont be részvények értékesítésével.

A könyvvizsgáló cég elemzői 2013-ra élénkülést várnak, szerintük az év első felében főleg az Egyesült Államokban, majd később az európai és az ázsiai piacokon lendülhetnek fel a bevezetések. Elsősorban a csökkenő volatilitás, a jegybankok akciói és a javuló gazdasági kilátások okozhatják, hogy az idei év a szakértők szerint ideális lehet a tőzsdére lépés szempontjából.

A konkrét bevezetések egyelőre többnyire tervezés alatt vannak, de ha megvalósul, akkor a Twitteré lehet az év legjobban várt részvénydebütálása. A becslések szerint 8 milliárd dollár értékben vezethet be papírokat a vállalat, ugyanakkor sokan arra figyelmeztetnek, hogy a Facebook és a Zynga kudarca miatt könnyen lehet, hogy inkább kivár a bevezetéssel a Twitter. Egy másik lehetséges nagy lépés lehet a kínai kiskereskedelmi óriásvállalat, az Alibaba piacra dobása, melyet szintén 2013-ra vagy 2014-re terveznek a hírek szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!