Tegnapi szinten áll a forint

Erős nyitás után gyakorlatilag változatlanul áll a forint, míg a régiós devizák némi erősödést mutatnak.
Leszák Tamás, 2009. szeptember 17. csütörtök, 13:21
Fotó:

Az erős nyitás során 268,80-ig fúrt le az euró forintjegyzése, majd a 270-es szint fölött is járt, ebédidőben 269,80 forintba került az uniós deviza egysége a bankközi kereskedésben.

Ez gyakorlatilag a tegnapi állapotnak megfelelő szint, a térségi devizák közül viszont a cseh korona 0,4, a zlotyi pedig 0,3 százalékkal erősebb a tegnapi szintnél - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank kereskedője.

A régiós valuták emelkedéséhez a dollár gyengülése járult hozzá legnagyobb mértékben, az euróhoz képest 1,2730-as szintre jutott. A svájci frank némileg gyengült az euróhoz képest, 1,52-ig, a délután kamatdöntést megelőzően.

Egy dollár 183,20, egy svájci frank 177,50 forintba kerül jelenleg a bankközin. Karsai szerint a mai KSH-adatokat is figyelembe véve tér mutatkozhat szeptember végén a kamatcsökkentésre, a legnagyobb esélye az 50 pontos vágásnak lehet. A következő hetekben némi gyengülésre számít Karsai, 274-es szintig mehet el a forint az euróhoz képest, lefelé nem nagyon van tér a mostani állapot alapján - fogalmazott.

A 12 hónapos dkj-k kincstárjegyek mai aukciója, ami ötszörös lefedettséggel zajlott le, a pozitív hangulatot jelzi, további jelentős hozamesés következhet be - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK