Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ibex35

A nyári uborkaszezon ellenére is egymást érik a botrányok a periférián: a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Silvio Berlusconi lehetséges mandátum-vesztése miatt veszélybe kerülő olasz kormánykoalíció mellett a spanyol miniszterelnök a Néppárt főpénztárnokával összefüggésbe hozható korrupciós fiaskó következtében kényszerült magyarázkodásra a parlamentben.

Bár a sötét fellegek ismét sokasodnak a perifériás piacok felett, az elmúlt hetekben meglehetősen nagyot emelkedő spanyol börzét a rossz hírek nem kedvetlenítették el, egyelőre. A június második fele óta több mint 1000 pontot emelkedő Ibex index lassan fontos szintek közelébe érkezik meg, így a fokozódó politikai bizonytalanság- valamint a rövid távon túlvett tartományba megérkező indikátorok együttese óvatosságra int bennünket.

A hosszú távú (pirossal jelölt) emelkedő trendvonal visszatesztelése-, majd a 8500-as ellenállás leküzdése után a 8670-es korábbi lokális tető-, majd a 8750-es januári csúcs késztethetné megállásra a spanyol börzét. Mindemellett a jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el; az emelkedő trendvonal alá süllyedve, a 8300-8240-es zóna jelenthetne rövid távú támaszt; míg a 21-, és az 50-napos mozgó, valamint a 8100-as támasz által határolt tartomány megerősített támasz-zónaként funkcionálhat a későbbiekben.

Ibex35
Kép: Admiral Markets

EURHUF (1-órás)

Egyelőre megtorpanni látszott a forint gyengülése: a kurzus az elmúlt napokban szép lassan a 300-as technikai szint fölé kapaszkodott, azonban a pénteki kereskedés második felének korrekciója után a jegyzés 298 alá süllyedt vissza. Bár a Fed mennyiségi lazító programjának korai kivezetésével kapcsolatos várakozások átmenetileg ismét mérséklődni látszottak a pénteki, vegyes tengerentúli foglalkoztatottsági adatok közzétételét követően: a globális tőkepiaci hangulat-, valamint az általános kockázatvállalási kedv mellett néhány hazai eseményt is érdemes kiemelni az előttünk álló héten.

A kormányzati devizahitel-mentőcsomag legfrissebb fejleményei mellett az MNB legutóbbi kamat-meghatározó ülésének szerdán közzétételre kerülő jegyzőkönyve szintén kiemelt befektetői érdeklődésre tarthat majd számot: míg a héten érkező Fed jegybankári nyilatkozatok -közvetett módon- szintén hatást gyakorolhatnak a feltörekvő piaci fizetőeszközök teljesítményére. Így míg a technikai kép alapján, rövid távon elképzelhetőnek tűnik a 296-os támasz visszatesztelése; érdemi forintgyengülésre a 300-as szint szignifikáns áttörése esetén számíthatnánk majd.

EURHUF (1-órás)
Kép: Admiral Markets

NZDUSD

Az elmúlt hét második felének csökkenése után további lejtmenet következett a kiwi számára hétfőn hajnalban, miután Kína mellett Oroszország is felfüggesztette az új-zélandi tejpor-készítmények importját, baktériumfertőzés gyanúja miatt. Mivel Új-Zéland jelentős tejtermék exportőr, piaci vélekedések alapján egy esetlegesen elhúzódó tilalom a szigetország fizetőeszközét is minden bizonnyal kedvezőtlenül érinthetné.

Amennyiben az NZDUSD süllyedése folytatódna, rövid távon ismét a 0,77-0,7685-ös kiemelt támasz-zóna kerülhetne a piaci érdeklődés középpontjába; míg a 0,78-0,7825-ös tartomány visszafoglalását követően újra az 50-napos mozgó állhatna a vevők útjába.

NZDUSD
Kép: Admiral Markets

 

Ibex35, EURHUF, NZDUSD - technikai elemzés 2013.08.05.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!