A kereskedés kezdetén emelkedtek a vezető európai tőzsdeindexek. A párizsi CAC-40 és a frankfurti DAX 0,3-0,3 százalékos pluszban volt fél óra után, míg a londoni Footsie 0,2 százalékkal araszolt feljebb.

A jó hírek közül kiemelkedett a francai Accor szállodalánc bejelentése, miszerint két részre bontja tevékenységét. Ezt 1,6 százalékos részvény-áremelkedéssel díjaztak a befektetők.

Az EADS technológiai holding majdnem ugyanilyen jól teljesített, miután közölte, hogy sikerült nyélbe ütnie egy szerződést, ami életet lehel az Airubs A400M katonai szállítógép gyártási programjába.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!