A Telenor árbevétele 3,4, az EBITDA pedig közel 8 százalékkal emelkedett a második negyedévben, azonban a 32,5 milliárd norvég koronás árbevétel és a 11,5 milliárd koronás EBITDA is elmaradt az elemzői várakozásoktól. Az igazán nagy meglepetést az okozta, hogy az adózott eredmény közel harmadára esett vissza, az 1,1 milliárd koronás érték jelentősen elmaradt a várakozásoktól.

A Telenor bevételei elsősorban amiatt növekedtek, hogy a mobilelőfizetések száma egy negyedév alatt 3,5 millióval bővült, a negyedév végén már 211 millió előfizetéssel rendelkezett a vállalat, a legnagyobb növekedés Mianmarban (+1,4 millió darab) és Pakisztánban (+1,1 millió darab) volt.

A bevételek növekedésében a legfontosabb szerepet az ázsiai piacok jelentik, a bővülés nagy része Mianmarból, Bangladesből és Pakisztánból származik, Norvégiában viszont 1,8 százalékkal esett az árbevétel, ott az előfizetői szám is csökkent.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!