Teljesen magyar kézbe került az Equilor

A Közép-európai II. Magántőkealap (KEM) kivásárolta az Equilor Befektetési Zrt. egyetlen külföldi nagytulajdonosát, az ECM Capitalt - számolt be a Világgazdaság.
Domokos László, 2019. január 7. hétfő, 10:20
Fotó: Reuters

Az összesen 41,76 százalékos tulajdoni részesedés megszerzésével azonban érdemi változás nem lesz a szolgáltatónál, hiszen az alap és a kezelője a menedzsment kezében van - írta a napilap.

A KEM tulajdonosa az Equilor alapítója, Tóth József, aki családjával egy társaságon keresztül eddig is az Equilor tulajdonosa volt, valamint Szécsényi Bálint. Az alapot kezelő Közép-európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt. élén is Szécsényi Bálint áll, aki egyben az Equilor vezérigazgatója és egyik nagyrészvényese.

Azzal, hogy a brókercég tulajdonosi köréből kikerült egy kisebbségi pénzügyi befektető, tovább erősödött az alapító, a menedzsment és a munkatársak befolyása, mindez támogatja a stratégiai céljainkat - mondta a Világgazdaságnak Szécsényi Bálint.

A cégnél a befektetési szolgáltatás eredménye 2017-ben megközelítette a 2 milliárd forintot, a nettó profit 190,2 millió volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK