Teljesíti a Mol az orosz bányahatóság kérését

A Russznyefty és a Mol (a ZMB 50-50 százalékos tulajdonosai) megegyeztek a Rosznyedra (Orosz Föderáció Bányahatósága) által támasztott követelmények kielégítéséről a ZMB mezőn a kőolajjal együtt termelt kísérőgáz felhasználására vonatkozóan.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 16:23
Fotó:

A Zapadno-Malobalik ("ZMB") igazgatósága augusztus 6-án rendkívüli ülést tartott Budapesten. Az igazgatóság által jóváhagyott munkaprogram a mezőn kitermelt gáz 95 százalékának hasznosítását célozza meg.

A döntés értelmében a ZMB gázturbinákat helyez üzembe, amelyek áramtermelő generátorokat hajtanak meg. A termelt elektromos áramot a mező olajkitermelése során használják fel.

Az igazgatóság döntött arról is, hogy további fúrási programot indít, 12 új termelő kút lefúrására.

Az igazgatóság jóváhagyta a program megvalósításához szükséges pénzösszeget. A döntés értelmében a fenti munkaprogramot a ZMB a második félév során megtermelt saját pénzügyi forrásából fogja fedezni.

A felek megegyeztek abban, hogy minden szükséges lépést megtesznek a ZMB licencszerződésében foglaltak teljesítése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK