Szerda délután 282,40 forinton tetőzött a délelőtt 281 alá is benéző eurójegyzés - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: fél öt tájban újra 282 forint alatt volt az árfolyam, miután a gyengén nyitó New York-i részvényindexek zöldbe váltottak, az euró/dollár-jegyzés pedig 1,3020-ra kapaszkodott fel. Ugyanekkor a dollár egysége 216,45, a svájci franké 215,70, a fonté 337,30 forinton állt, 100 japán jen pedig 252,90 forintot ért. A szakember mindazonáltal furcsállotta, hogy miközben az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben is erősödött, a régiós devizák nem tudtak igazán lendületbe jönni. Ennek az lehetett az oka - véli Ruzsonyi -, hogy a vevők kihasználhatták az alkalmat és elkezdtek bevásárolni például a forinttal szemben már vonzó szintre süllyedt euróból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!