A Footsie és a CAC 40 mutató 1,2, a DAX pedig 0,9 százalék körüli erősödéssel fejezte be a napot. A szektorok között az egyik legjobb szereplést a pénzügyi papírok produkálták.

Ugyanakkor az FTSEurofirst 300 index is emelkedett, és nap közben április óta nem látott magasságban is megfordult.

A piacok jó teljesítményét támogatták a kedvező amerikai makroadatok, amelyek csillapították a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos aggályokat.

A bizakodást egyebek mellett az is erősíthette, hogy a német pénzügyminiszter, Wolfgang Schaeuble azt nyilatkozta, a tervezett új pénzügyi szabályozás nem fogja jelentősen visszafogni a banki hitelezési tevékenységet. A pénzügyi szektor szabályozására vonatkozó, úgynevezett Bázeli szabályozást vélhetően vasárnap, vagy a jövő hétfőn véglegesítik Schaeuble szerint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!