Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A forint péntek délután 318 felett ragadt az euróval szemben, azaz csaknem kétéves mélyponton zárt. Ezzel párhuzamosan a horvát kuna hatéves csúcsnál, 7,37 körül zárt az euróval szemben, mert a nyári szezonban egyébként is mindig erősödik a kuna (sok külföldi veszi meg a fizetőeszközt, hogy Horvátországban majd legyen nála költőpénz), ráadásul éppen a napokban jelentette be az ország az erős elköteleződését az euróbevetésre. A horvát jegybank gyengítő szándékú intervenciója pedig nem volt túl sikeres - írta a portál.

Így azok a magyar családok, akik rövidesen indulnak Horvátországba, minden eddiginél kedvezőtlenebb árfolyam mellett tudnak csak kunát venni. A horvát deviza ugyanis - eddig még soha nem látott szinten - már 43 forintnál jár, ami a tavaly májusinál 3,5 százalékkal magasabb árfolyam.

Ráadásul az üzemanyag is jócskán drágult az utóbbi hetekben, miközben a horvát sztrádamatricák ára is emelkedett.

Fotó forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!