Tengerpartra vágyik? Nagyon rossz hír érkezett!

A forint pénteki esése nyomán a horvát kuna árfolyama a bankközi piacon immár 43 forint fölé emelkedett, ami minden idők leggyengébb forintárfolyamát jelenti - éppen a nyári nyaralószezon küszöbén - hívta fel a figyelmet a Portfolio.hu.
Domokos László, 2018. május 19. szombat, 16:40
Fotó: Pixabay

A forint péntek délután 318 felett ragadt az euróval szemben, azaz csaknem kétéves mélyponton zárt. Ezzel párhuzamosan a horvát kuna hatéves csúcsnál, 7,37 körül zárt az euróval szemben, mert a nyári szezonban egyébként is mindig erősödik a kuna (sok külföldi veszi meg a fizetőeszközt, hogy Horvátországban majd legyen nála költőpénz), ráadásul éppen a napokban jelentette be az ország az erős elköteleződését az euróbevetésre. A horvát jegybank gyengítő szándékú intervenciója pedig nem volt túl sikeres - írta a portál.

Így azok a magyar családok, akik rövidesen indulnak Horvátországba, minden eddiginél kedvezőtlenebb árfolyam mellett tudnak csak kunát venni. A horvát deviza ugyanis - eddig még soha nem látott szinten - már 43 forintnál jár, ami a tavaly májusinál 3,5 százalékkal magasabb árfolyam.

Ráadásul az üzemanyag is jócskán drágult az utóbbi hetekben, miközben a horvát sztrádamatricák ára is emelkedett.

Fotó forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.05.20 11:15

@senki00: Talán még senki sem hallott róla, de a Pannon puma 2008-ban megdöglött.

Amúgy én két éve még kunával fizettem mindenért mindenhol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.05.20 11:14

Milyen szerencse, hogy én a hegyeket szeretem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

senki00, 2018.05.20 10:40

Ha valaki nem tudná a fő fizető pénznem Horvátországban az EURÓ, ezért az EURÓ árfolyamért kell aggódni. (Bár a Pannon puma nem teljesít megfelelőn a valóságban vagy rosszul tudom ?)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html